Založ si blog

Píše nám Morgenstern

Morgenstern nám píše:
„Historik, musím ťa upozorniť, že všetky tieto tvoje príspevky ti (z úradnej povinnosti) zakladám do spisu. Už je utešene tučný. Tvoja ctená osoba je v takom štádiu rozpracovanosti, že už pomaly nie je čo zisťovať. Takže rád ťa osobne spoznám, len vyberaj poštu a nezahadzuj predvolánky na výsluch. Náš rozhovor bude určite podnetný. Prajem krásny posledný deň babieho leta.
P.S.: Napíš svoju obľúbenú značku cigariet, tú nevieme. Nech ti to rýchlejšie ubieha.
Drahý Morgenstern!
Ani sme nedúfali v také šťastie. Ty si môj osud. Taká krásna zvesť. Konečne budem za vodou a naplnia sa predpovede mojich sudičiek, že dosiahnem nehynúcu slávu.
Úžasné! Geniálne! Kolosálne! Nemám slov. Už aj sťahujem ponuku Lajosovi Némethovi. To, čo ponúkaš Ty, nemá konkurenciu.
Bude to „marvelous“ reklama. Len, prosím Ťa, statočne zapisuj!
Mám taký skromný návrh: „Nebolo by ľahšie, keby si si radšej stiahol celý blog a priložil k svojmu úradnému spisu?“
Alebo pošli mi email. Obratom Ti ho zašlem a ušetril by si tak peniaze slovenských daňových poplatníkov, ktoré by sme mohli, no proste by sme mohli ten kšeft prerokovať v Penzióne u Hanky pri čaši vína.
Len, prosím Ťa, ešte chvíľu vyčkaj, aby sme zarobili viac! Mám toľko nápadov.
Potrebujem dokončiť Krížovú cestu a iné rozpísané veci a všetko vydať v jednej knihe. Aááách, to bude reklama!
Len jedno ma trápi. Či taký Schutz alebo Leško nenapíšu do novín:
„Nový talent. Historik – disident v demokracii, uvádza svoj bestseller na vernisáži „na tom úradnom mieste“, na ktorom disident Václav Havel uvádzal svoje „divadelné hry“.
To by som neprežil, keby ma porovnávali k takému hovädu.
No, ale dúfajme, že si to nevšimnú.
I tak by to bol kšeft ako hrob, že to prirovnávam k Tvojmu kamarátovi hrobárovi.
Ešte si zistím, či by o blog nemali záujem Coca-Cola, Kenvelo, Slovenská sporiteľňa, Slovnaft a ďalší… To vieš, pokiaľ ide o kšeft, obsah knihy ich nezaujíma, tak ako VyVolení alebo Big Brother.
Zaujíma ich len koľko kupcov knihy uvidí ich reklamu.
A, čo myslíš? Čo mám urobiť, aby sa potom v dôsledku návštevnosti, blog nezrútil?
Nemal by som si už teraz kúpiť server a osobitnú www stránku?
Rýchlo mi napíš, prosím! Veď, keď máš také dobré konexie, od mafie Puškára, Markízy až po kyselinárov a hrobárov, cez štátne úrady, poslancov a ani si nechcem domyslieť až kam.
Prosíme, tiež priaznivcov Lóže Veľkého Orientu a Byzantského Rítu, aby nám pomohli rozbehnúť tento reklamný ťah už do volieb, kam ideme samostatne.
Sami na to už nestačíme. Budeme potrebovať reklamných mágov.
Píšte nám na email a my Vám prednostne pošleme podpísané facsimile knihy. To bude zberateľská lahôdka.
Tiež uvítame rady odborníkov v informatike, ako si anonymne vytvoriť a zaregistrovať osobitnú web stránku, aby sme boli nezávislí od majiteľov blogov, domén a nemuseli sa s nimi deliť o zisky.
Potom za ušetrené peniaze vydáme kupónovú knižku pre každého priaznivca, pripravíme majáles na Kráľovej holi, kde budete dostávať na kupóny Leánku, Lacrimae Christie a kóšer vodku s kóšer klobáskou z červenej ryby.

Kým sa zreteľne neospravedlnia spodine, opiciam, kvičiacim dezolátom. ..

19.05.2024

Čaputovej návrhy na zmierenie sú len prázdne gesto, ktoré sa snaží zmyť vinu za radikalizáciu liberálov, osobitne Juraja Citulu. Príklady postojov liberálov a progresívcov k spodine sa v posledných dňoch spomínajú všade. Tieto postoje sú na scéne už viac ako 20 rokov. Mordechajove pravidlá pre diskusiu na SME, DenníkuN a Týždni Minule sme sa zmieňovali o internetových [...]

Pred desiatimi rokmi sme písali

17.03.2024

V intelektuálnych kruhoch sa vžil názor, že ľudia mdlého rozumu, babky demokratky, voliči SMERu, nedovzdelanci, spiatočníci, náboženskí fanatici, ohlúpnutí nacionalisti, paranoidní zadubenci so sklonom k nenávisti voči iným, proste idioti veria konšpiráciám a podliehajú masmediálnej manipulácii. A len pokrokoví, vzdelaní, inteligentní humanisti, ľudia s vytríbenou [...]

Sláva a nesmrteľnosť

12.07.2023

Motto: „Z bohyne piča“ Rudolf Vasky Náš krátky príspevok venujeme ako to často robievame, rozboru cesty k nesmrteľnosti a sláve, k veľkej láske a nenávisti a pochopiteľne vojenským, politickým a náboženským otázkam. V našich príspevkoch píšeme o snahe ľudí stať sa nesmrteľnými a slávnymi. Niekedy sa im to darí, niekedy nie, ale svojich päť minút naše [...]

Rakúsky kancelár Karl Nehammer

Záplavy odplavili aj morálku? Rakúsky kancelár vyzval pre povodne na pauzu v kampani, ale sám v nej pokračoval

16.09.2024 21:21

Nehammer argumentoval, že treba všetku energiu a pozornosť sústrediť na zvládnutie prírodnej katastrofy a pomoc tým, ktorých zasiahla.

most, Čadca

Nebezpečná voda sa valila aj Čadcou. Živel tam ohrozoval mosty, firmy aj rodinné domy

16.09.2024 21:00

Podobné povodne boli v metropole Kysúc zaznamenané v roku 1997, no viacerí miestni tvrdia, že ani vtedy živel nespôsobil také škody, ako teraz.

Devínska Nová Ves, Povodeň, Bratislava

Zničené budovy, cesty aj polia. Koľko budú stáť opravy? Slovensko čaká, kým odznie povodňová vlna

16.09.2024 20:00

Najhoršie sú na tom okresy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK), ktorý bude zatiaľ potrebovať na opravy takmer tri milióny eur. Trnavský kraj odhaduje škody na niekoľko desiatok tisíc eur.

Europarlament / Europoslanci /

Leyenová predstaví zloženie eurokomisie. V europarlamente si pripomenuli vyčíňanie povodní

16.09.2024 19:57

Europoslanci sa spolu s predstaviteľmi eurokomisie zúčastnia na kľúčovej rozprave o pripravenosti EÚ konať v prípade prírodných katastrof.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 20855x
Priemerná čítanosť článkov: 2317x

Autor blogu

Kategórie