Založ si blog

Odborári zomreli so Saktorom

Z Telgártu je to čoby kameňom dohodíš do Banskej Bystrice, kde som sa vybral na 1. mája. 

 
Nechal som sa odfotiť so Švecom a so Saktorom. Teraz tá fotka visí v Penzióne u Hanky a strašne sa všetci na nej smejeme. Či má Saktor veľký plat mi nepovedal. Ale bol z toho zronený, že tam nepraskalo námestie. 
 
Povedal, že nech robia čokoľvek, ľudia sa nechajú oblbnúť novinármi a boja sa. Za vinu dával aj roztrieštenosti odborárov a vysvetlil mi, ak som dobre pochopil, len niečo ako Grémium tretieho sektora. 
 
Jednotlivé zväzy majú vlastnú politiku. To mi dalo zmysel, keď som rozmýšľal, prečo učitelia neprotestujú. Potom sú ticho aj chemici, lebo majú platy v Slovnafte. 
 
Každá dedinská učiteľka je spokojná so svojím 12 000.- platom, lebo má muža podnikateľa a o bydlo a stravu postarané. A okrem toho má status inteligentky a vernej katolíčky, čo jej stačí na to, aby volila SDKÚ alebo KDH a nie iných. 
 
Takže naivný asi zostáva len Machyna, ktorého vidím občas behať po námestiach. Aj lekári kašľú na poľnohospodárov a naopak. Aj, vy drahí naši študenti, ktorých sme podporili! Hladová dolina je všetkým ukradnutá. Ešte ďaleko je naše myslenie k mysleniu Francúzov. Tak ďaleko ako majú Maďaróni k Slovensku. 
 
Keď robila TV interview s Francúzmi, či im nerobí ťažkosti chodenie do práce, keď železničiari štrajkujú, s porozumením odmietli také vnucovanie odpovede našej redaktorky v Paríži. 
 
Na Slovensku však statočne nájdu dvoch – troch, ostatných vystrihnú, ktorí bedákajú ako nemôžu kvôli železničiarom a tým nenažratým dopravcom stihnúť svoju statočnú bohato odmenenú prácu. Len, aby ich nevyhodili, keď ich šéf uvidí v TV. Nebodaj si vzal vzor z Palka.
 
 Ako sme videli na našej Krížovej ceste, tak vo Francúzsku je bývalý Senegalec predovšetkým občan Francúzska a až potom príslušník menšinového etnika. A zamestnanec, predovšetkým pracujúci, a nie volič koalície. Je to najskôr o koalícii, o tejto predajnej vláde a o predajných poslancoch. 
 
Všetci sa boja, že keby boli predčasné voľby, už nebudú poslancami a nepodarí sa sprivatizovať pre seba a zahraničné spoločnosti za judášsky groš nejakú tú slovenskú štátnu firmu. 
 
Preto ako som sledoval na stránkach Národnej rady SR aj Slobodné fórum podporilo zrušenie zákona o tripartite spolu s HZDS a koalíciou. 
 
Takže odborári sa nenechali vytlačiť z podnikov a povedomia verejnosti, ale vytlačili ich, keď sa spojili so SMER – SD a pozbierali podpisy na vypísanie referenda o predčasných voľbácha po tom, ako boli ignorovaní v procese prijímania „reformných“ zákonov. Následne ich vytlačili z médií. 
 
Skúsme povedať nezávislým novinárom, že nech prídu do podniku za odborármi. Pozeral som stránku KOZ SR majú tam stanoviská, ale spoločnosť ich ignoruje, novinári tiež a mimochodom, aj my sme počúvali hlas strany a nešli sme na referendum. 
 
Pamätám si, že referendum bolo úspešné, ale neplatné, len nejakých 37%. Stačilo 14% a nemuseli sme nadávať na vládu, ale rozmýšľať, čo Fico a odborári vymyslia. 
 
Všetci plačeme, že sa zvyšujú ceny. Všetci nariekame, že treba tiahnuť do ulíc, ale keď Saktor s odborármi nás demokraticky volal, aby sme prišli hlasovať na referendum proti takejto vláde, tak sme všetci čučali doma. Teraz budeme vykrikovať: „Hor sa do ulíc!“ 
 
Ale rovnako ako štátni úradníci sa s obavami spoza záclon budeme zvedavo pozerať na štrajkujúcich policajtov, čo sa z toho vykľuje. Keď máme možnosť jednotne vyjadriť svoj názor na túto vládu, tak všetci zalezieme. 
 
V TA3 sa dokonca odborári Saktora zjednotili, ktorí sú vďaka politike vlády „Divide et Impera“ rozdelení vždy, keď majú jednotne zorganizovať protest za svoje práva. 
 
Všimnite si ich nešťastie: Protestovali zdravotníci pri parlamente, ale učitelia sa nezúčastnili, lebo ich predajný predseda Gašperan mal od vlády už dva roky sľúbené 6% zvýšenie platov učiteľov a posral sa.
 
 Teraz Palko tvrdí ako úžasne zabezpečil 13% zvýšenie a policajti sa neboja, lebo vedia, že to je blbosť. Nedostanú všetci, tak ako vláda zvýšila učiteľom, ale s rovnakým balíkom peňazí. Takže najprv musia prepustiť učiteľov a potom o 6 % zvýšiť. Takisto požiarnici, vedci, kultúra, dôchodcovia. Aj vstup do Eurozóny je na úkor 67% biednych národa. 
 
Nemali sme vylihovať, keď nám iní hovorili, že to takto ďalej nejde. Teraz nás zase tí naši trošku postrašia socializmom a vo voľbách budeme statočne voliť tých svojich, čo vás zdierajú. 
 
My, Lóža Veľkého Orientu a Byzantského Rítu tejto vláde už neveríme a budeme voliť všade SMER – SD.

Píše nám Morgenstern

23.08.2024

Morgenstern nám píše: „Historik, musím ťa upozorniť, že všetky tieto tvoje príspevky ti (z úradnej povinnosti) zakladám do spisu. Už je utešene tučný. Tvoja ctená osoba je v takom štádiu rozpracovanosti, že už pomaly nie je čo zisťovať. Takže rád ťa osobne spoznám, len vyberaj poštu a nezahadzuj predvolánky na výsluch. Náš rozhovor bude určite podnetný. [...]

Kým sa zreteľne neospravedlnia spodine, opiciam, kvičiacim dezolátom. ..

19.05.2024

Čaputovej návrhy na zmierenie sú len prázdne gesto, ktoré sa snaží zmyť vinu za radikalizáciu liberálov, osobitne Juraja Citulu. Príklady postojov liberálov a progresívcov k spodine sa v posledných dňoch spomínajú všade. Tieto postoje sú na scéne už viac ako 20 rokov. Mordechajove pravidlá pre diskusiu na SME, DenníkuN a Týždni Minule sme sa zmieňovali o internetových [...]

Pred desiatimi rokmi sme písali

17.03.2024

V intelektuálnych kruhoch sa vžil názor, že ľudia mdlého rozumu, babky demokratky, voliči SMERu, nedovzdelanci, spiatočníci, náboženskí fanatici, ohlúpnutí nacionalisti, paranoidní zadubenci so sklonom k nenávisti voči iným, proste idioti veria konšpiráciám a podliehajú masmediálnej manipulácii. A len pokrokoví, vzdelaní, inteligentní humanisti, ľudia s vytríbenou [...]

SR Sereď doprava most zeleznica uzatvorenie TTX

Konečne. Po piatich rokoch od uzavretia vyhlásili súťaž na mimoriadne potrebný most

03.10.2024 11:52, aktualizované: 12:08

Predpokladaná hodnota zákazky je takmer 10 miliónov eur.

Dukla, pamätník,

Vodiči pozor. Oslavy 80. výročia Karpatsko-duklianskej operácie obmedzia dopravu

03.10.2024 11:30

K uzávere cesty I/21 na hraničnom prechode Vyšný Komárnik - Dukla dôjde v nedeľu.

Peter Pellegrini

Príspevok na pohreb sa zvýši. Prezident podpísal novelu

03.10.2024 10:48

Peter Pellegrini odobril aj novely zákonov o ochrane pamiatkového fondu a zákona o Fonde na podporu kultúry národnostných menšín.

Izrael / Armáda / Ostreľovanie /

ONLINE: Izraelský úder zabil 15 členov Hizballáhu. Na Tel Aviv zaútočili jemenskí povstalci

03.10.2024 10:35, aktualizované: 11:37

Útok mieril na budovu, z ktorej militantné hnutie podľa armády operovalo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 10
Celková čítanosť: 22171x
Priemerná čítanosť článkov: 2217x

Autor blogu

Kategórie