Založ si blog

Pred desiatimi rokmi sme písali

V intelektuálnych kruhoch sa vžil názor, že ľudia mdlého rozumu, babky demokratky, voliči SMERu, nedovzdelanci, spiatočníci, náboženskí fanatici, ohlúpnutí nacionalisti, paranoidní zadubenci so sklonom k nenávisti voči iným, proste idioti veria konšpiráciám a podliehajú masmediálnej manipulácii.

A len pokrokoví, vzdelaní, inteligentní humanisti, ľudia s vytríbenou empatiou voči inak zmýšľajúcim, demokratickí, proste inteligenti vedia čeliť tomuto fenoménu.

Nebudeme teraz riešiť, či je názor inteligentov na idiotov správny, pretože paranoja a vzdelanie sa zrejme spolu prelínajú, ale pozrime sa ako sa obe skupiny spolčujú.

Samozrejme v tom nevinnom slova zmysle.

Inteligenti sa stretávajú v spolkoch ako sú golfový klub, DPOH, filmový klub, SND, opera, či spolok čitateľov kníh a umenia, Rotary Club, Lions Club, noviny SME, časopis Týždeň, Lóža Tolerancia, v mimovládnych organizáciách, na Pohode, v Smotánke a v mnohých iných.

Zatiaľ čo idioti sa stretávajú na tribúnach štadiónov, v Matici slovenskej, v krčmách, v kostoloch, v Cirkvi katolíckej, na náboženských podujatiach, na farme, na koncertoch fašistických rockových skupín a na stretnutiach Slovenskej pospolitosti a Ľudovej strany – Naše Slovensko, v časopise Zem a Vek, v Slobodnom vysielači, ale aj všade tam, kde môžu so závisťou sledovať úspechy inteligentov a nadaných a živiť tak svoju vieru a nenávisť.

Je to rozsiahla oblasť a v krátkom príspevku  si neosobujeme vymenovať všetko podrobne. Najmä, keď rovnako ako v prvom prípade, aj spolky sa vzájomne prelínajú a mnohé z nich navštevujú aj idioti, aj inteligenti.

Preto sa sústreďme len na diskusné fóra.

Každý chodí na to svoje diskusné fórum, kde sa cíti konformne a ostatní mu zhovievavo pritakávajú, občas pripoja svoju skúsenosť a je pohoda. Vzájomne sa dopĺňajú a posielajú si smajlíkov.

Občas však každý z nás zablúdi na diskusiu protivníkov a zistí zaujímavý jav.

Všetky fóra idiotov sú otvorené pre akúkoľvek argumentáciu a všetky fóra inteligentov sú blokované a nepripustia iné argumentácie.

Je síce pravda, že keď zablúdite na fórum idiotov a začnete inteligentnú debatu, spustí sa na vás spŕška nadávok, impertinencií i slovných útokov, nikdy však váš názor nevymažú a nezablokujú vám prístup.

Takto to bolo v minulosti i na stránkach dennej tlače, kým sa nezačala selekcia tých inteligentných a tých idiotských, o čom rozhoduje nejaký anonymný admino. To bolo obdobie, keď sa na SME a Týždni i v ostatných periodikách zaviedla tvrdá cenzúra, tzv. Piano.

Všetci šéfredaktori unisono tvrdia, že Piano nie je cenzúra, ale slúži k zvýšeniu kvality komentátorskej práce a k odbúravaniu idiotov z diskusných fór.

Väčšina z postihnutých idiotov si myslí, že sa boja argumentácie, na ktorú by nemali protiargument a tak vlastne priznávajú, že si svoje zavádzania verejnosti nedajú vyvracať nejakým idiotom v diskusii.

Nezdá sa nám to ako príspevok ku kvalite, ale nejdeme s nimi polemizovať.

Idioti určite nechodia diskutovať na stránky inteligentov z pasie, aby obrazne povedané dostávali po frňáku a  so stiahnutým chvostom sa stratili alebo nebodaj sa stali obeťami rasovo motivovaného útoku.

Nikto sa netlačí tam, kde ho nechcú. Každý má svoj facebook, kde sa môže vybúriť medzi svojimi. Nechce vyzerať ako šachista, čo sa tlačí do golfového klubu, aby tam diskutoval o rošáde s Big Bertou.

Iné je, keď v Týždni, na SME a pod. sa inteligenti v niektorých článkoch zaoberajú otázkami Cirkví, náboženstva, politiky a kultúry nielen inteligentov, ale všetkých.

Vtedy si chcú aj tí idioti prečítať, prečo ich považujú za idiotov, fanatikov, nedemokratov, militantov, rasistov, antisemitov, šovinistov, klerikálov, xenofóbov, extrémistov, nacistov, demagógov homofóbov a množstvo ďalších óbov a nebodaj aj položiť otázku alebo prispieť svojím názorom do diskusie.

Stránku inteligentov si nemôže ani prečítať, lebo Piano.

Pochopiteľne, že idioti sú, ale nie až tak veľkí, aby si kupovali celú Encyklopédiu, keď si chcú pozrieť niektoré heslo.

Pretože majitelia SME a Týždňa po nich chcú v podstate to isté. Majú si kúpiť celoročné vydania Týždňa a SME, kvôli jednému článku a jednému diskusnému príspevku.

V skutočnosti je to tvrdá cenzúra a zamedzenie prístupu celej idiotskej verejnosti a nikto neverí rozprávkam o zlepšovaní kvality novín. To sú argumenty pre inteligentov, nie pre idiotov.

V posledných mesiacoch sa zdá, že SME a Týždeň už úplne stratili spätnú väzbu a ostali im len čitatelia s ich názorom alebo si ich len nimi vytvorená fantómová inteligencia.

Ich novinári žijú v ilúzii, že všetkému rozumejú, všetko vedia a všetko môžu komentovať.

Aby s nimi niekto diskutoval, nedovolia. Ak niekto nesúhlasí s ich názorom, dostane niektorú horeuvedenú nálepku a pošlú ho najnovšie už na psychiatriu.

Nám to však nevadí.

My v Lóži Veľkého Orientu a Byzantského Rítu v Penziónu u Hanky nie sme novinári a nikdy sme sa nepovažovali za inteligentov, avšak tiež všetkému rozumieme, pokiaľ diskusiu na fórach berieme s humorom a ako beh na špeciálnejolympiáde.

Aj keď vyhráme, zostaneme idiotmi.

Sláva a nesmrteľnosť

12.07.2023

Motto: „Z bohyne piča“ Rudolf Vasky Náš krátky príspevok venujeme ako to často robievame, rozboru cesty k nesmrteľnosti a sláve, k veľkej láske a nenávisti a pochopiteľne vojenským, politickým a náboženským otázkam. V našich príspevkoch píšeme o snahe ľudí stať sa nesmrteľnými a slávnymi. Niekedy sa im to darí, niekedy nie, ale svojich päť minút naše [...]

Za Boha, za život, za národ, za slobodu, za ľudí

22.06.2019

Krajšie už Andrej Kiska ani nemohol pomenovať svoju stranu. Vyhranil sa proti fašistom a zvolil si heslo Za ľudí s podtextom, ktorému všetci dobre rozumieme. Za nás za bratislavských Židov budeme bojovať v našej strane. Proti Bohu, proti národu, proti slobode. Už v roku 2008 sme naznačili smer politiky Bratislavy: Skúmali sme ďalej rodokmeň židovskej rodiny Grünkopfovcov [...]

Plány sú plány, bratia Kotlebovci

20.03.2019

Plány sú plány, ale realita všetko poprehadzuje. Útok sme museli zastaviť ešte pred príchodom do Rožňavy. Neočakávaný štátny pohreb sukuby Erzsébet Molnár nás stál majland z peňazí našich sponzorov. A ten zármutok, čo nám priniesol. Nuž, ale ľudia sú smrteľní a pohreby sú preto, aby sme sa na nich stretli s ostatnými iluminátmi a nakoniec sa celkom dobre [...]

Ruská polícia, poriadková polícia, Petrohrad,

Militanti zaútočili na policajtov v Rusku, hlásia sedem mŕtvych. Útočili aj pred týždňom

29.04.2024 11:20

Ozbrojenci severne od mesta Karačajevsk začali proti dopravným policajtom paľbu z automatických zbraní a hodili na nich výbušné zariadenia.

ide o pravdu, dzurinda

Dzurinda: Nie je najmenší dôvod zvažovať alternatívu k EÚ

29.04.2024 11:15

Expremiér pred 20 rokmi doviedol Slovensko do Európskej únie.

hamburg, kalifát, demonštrácia, protest, islam, moslim

Islamisti v Hamburgu žiadali kalifát, nemeckých politikov to pobúrilo

29.04.2024 10:15

"Chcú zrušiť demokraciu a náboženský štát z doby kamennej označujú za riešenie," napísal denník Bild.

Policajná eskorta / Policajné auto / Polícia /

Polícia preveruje bombovú hrozbu na súdoch

29.04.2024 09:14

Oznamovateľ nešpecifikoval konkrétny súd.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 16917x
Priemerná čítanosť článkov: 2417x

Autor blogu

Kategórie